Traditie & technologie

banner traditie

De Hogere Zeevaartschool combineert traditie met moderne technologie.
Zo dragen de studenten een uniform en wordt traditioneel bij het begin van het academiejaar een plechtigheid georganiseerd waar aan de nieuwe promoties de naam van een verdienstelijke persoonlijkheid uit de nautisch-maritieme wereld wordt gegeven.

Overzicht van de promoties vanaf het academiejaar 1948-1949

De hogeschool is gevestigd in een beschermd gebouw uit het interbellum, gelegen ten noorden van de Royerssluis in het Antwerpse havengebied.
De ontwerpers slaagden erin functionaliteit en esthetiek harmonisch te combineren. In de loop van de jaren werden natuurlijk de nodige aanpassingen aangebracht, zonder evenwel aan het specifieke karakter van de architectuur te raken.

Naar ons schoolgebouw


Gespecialiseerde opleidingen vergen speciale apparatuur om hooggekwalificeerd personeel voor de maritieme industrie af te leveren. Je treft bij ons dan ook de modernste didactische middelen aan.
Zo beschikt de Hogere Zeevaartschool over goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen én over de modernste simulators voor scheepsnavigatie, radar, ladingbeheer, voortstuwing en telecommunicatie.
In de bibliotheek hebben de studenten de beschikking over recente publicaties, video’s, cd’s, computers en internettoegang..

Naar onze bibliotheek

traditie foto01Full Mission Bridge Simulator voor praktijkoefeningen radar en navigatie. traditie foto02PPT (Propulsion Plant Training) simuleert de controle van de machinekamer.
traditie foto03GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) simulator traditie foto04Studenten scheepswerktuigkunde leren dieselmotoren demonteren.