HZS scoort op EDHEC

Van 24 april tot 2 mei namen studententeams uit heel Europa het in La Rochelle tegen elkaar op in de Franse zeilrace Course Croisière EDHEC.

De Hogere Zeevaartschool Antwerpen was voor de negende keer op rij van de partij. Ze vaardigde maar liefst 20 studenten af, verdeeld over 3 teams: een zeilteam, een landteam en een strandteam.

"Het was opnieuw een uiterst geslaagde en onvergetelijke editie", getuigt Simon Muylaert. "De condities in La Rochelle waren perfect voor de 3 trofeeën. Zo hadden we, op de laatste 2 dagen na, elke dag te maken met zon en wind. Het weer was goed en ook de sfeer zat goed! Het klikte echt in ons team en met de andere teams."

Ook de resultaten mochten er zijn. "Het landteam, dat voor de eerste keer deelnam op Expert-niveau, legde beslag op een 12de plek op 50 deelnemers", aldus Simon. "Het strandteam deed het ook goed en behaalde in het volleybal de kwartfinales.We hebben veel geleerd over deze trofee en trekken er naar volgend jaar onze lessen uit! Ook bij het zeilen waren we tevreden! Ondanks 2 manches die we zonder spie moesten varen wegens een scheur, behaalden we een 15de plek op 35 deelnemers", besluit Simon.

Naar goede gewoonte organiseerde de HZS een geslaagde Belgische avond, waarop ook de directeur van de Hogere Zeevaartschool, kapitein Patrick Blondé, aanwezig was.

(foto's HZS)

 

Naar nieuwsoverzicht