Stralende prestaties van HZS-zonneboot!

De HZS-boot in actie op de Friese kanalen.

 

De Hogere Zeevaartschool nam van 28 juni tot 5 juli voor de vierde maal deel aan de Dong Solar Challenge in Friesland, de elfstedentocht voor zonneboten. Voor het officieuze wereldkampioenschap voor zonneboten werd een compleet nieuwe en gevoelig lichtere boot ontwikkeld. Dat bleef niet zonder resultaat!

Het HZS-team bestond uit docenten Willem Maes, Marc Sterkens, Filip Van Gutte en Jos Noteboom en vier studenten van de afdeling Scheepswerktuigkunde: Pascal Gernidos,
Arnout Mechelaere, Roel Van Bogaert en Arne Good.
De vierde deelname bleek de meest succesvolle tot dusver. De HZS-boot eindigde vierde in de categorie A. In de sprintcompetitie eindigden we zelfs derde, wat de snelheid van het nieuwe ontwerp in de verf zette. “In vergelijking met andere teams werken we met een kleine ploeg”, vertelt Willem Maes trots. “Maar toch slaagden we erin een erg snelle boot te bouwen. We waren dicht bij een podiumplaats in het eindklassement en kunnen terugblikken op een erg sterke wedstrijd”, aldus Maes.

NA FRIESLAND, MONACO!

Na Friesland reisde de zonneboot – over de weg – verder naar Monaco voor deelname aan de de prestigieuze Monte Carlo Cup van 10 tot 12 juli. Ook daar bewees het HZS-team dat het tot de wereldtop behoort in het zonnebootracen. Net als in Friesland legde de HZS beslag op de vierde plaats in het eindklassement.

Die vierde plaats kwam er na een derde plaats in de ‘fleet race’, een vijfde plaats in de ‘slalom race’ en een vierde plaats in de ‘sprint race’. Tijdens de drie races werden de boten op verschillende kwaliteiten getest: snelheid, wendbaarheid en duurzaamheid. In het mondaine decor van Monaco kwam de HZS-boot in alle disciplines goed uit de verf.

Twee keer vierde! Wij wensen het HZS-team van harte te feliciteren voor de fantastische prestaties in Nederland en Monaco!


Alle info over de Dong Solar Challenge: http://www.dongenergysolarchallenge.nl
Alle info over de Solar1 Monte Carlo Cup: http://www.solar1races.com/intro.php

 

 

Ons team in Monte Carlo. Rechts een beeld van de slalom.

 

Monte Carlo Cup: start van de Fleet Race.

 

Naar nieuwsoverzicht