Minister Crevits brengt schitterend nieuws

Tijdens haar keynote speech op de Naamgevingsceremonie van de Hogere Zeevaartschool maakte Hilde Crevits, vice-ministerpresident van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, bekend dat de HZS in 2018 10 miljoen euro subsidie krijgt voor haar vernieuwbouwproject. Dat vernieuwbouwproject heeft een totaalkost van 25 miljoen euro. De overige 15 miljoen wordt extern gefinancierd.

“De Hogere Zeevaartschool bekleedt een unieke positie in ons land. Jongeren worden er opgeleid voor een maritieme carrière op zee en aan wal. Onze Vlaamse havens zijn belangrijke economische polen en ontvangen deze studenten met open armen. Het beschermde gebouw van de Zeevaartschool is aan een opknapbeurt en vernieuwing toe. Vanuit onderwijs willen we daartoe ons steentje bijdragen met een belangrijke subsidie van 10 miljoen euro”, verklaarde de minister.

Het vernieuwbouwproject van de HZS is een ontwerp van een tijdelijke vereniging bestaande uit Atelier Kempe Thill uit Rotterdam en aNNo architecten uit Gent. Ondertussen zijn fase 1 (het schetsontwerp) en fase 2 (de presentatie van het voorontwerp) afgerond.

Volgende fases in het vernieuwbouwproject zijn de aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning (fase 3) en het uitvoeringsdossier (fase 4). De eerste spade wordt in de grond gestoken in augustus 2018.

(foto HZS: mevrouw Hilde Crevits, vice-ministerpresident van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs)

HildeCrevits 2 website

(foto Michiel Leen (Flows): high five tussen minister Crevits en kapt. Patrick Blondé)

highfive vernieuwbouw Flows MichielLeen website

(foto HZS: vernieuwbouwproject)

vernieuwbouwHZS dijkzicht website


 

Naar nieuwsoverzicht