Via ASO Maritieme Wetenschappen naar HZS

Maritiem Instituut Mercator en KA Centrum slaan de handen in elkaar voor de ASO-opleiding Maritieme Wetenschappen. Deze opleiding wil de uitgelezen opstap zijn voor de Hogere Zeevaartschool.

Op 1 september 2016 startte in Oostende een voor Vlaanderen uniek samenwerkingsverband tussen het KA Centrum en het Maritiem Instituut Mercator voor de ASO-richting Maritieme Wetenschappen.

Daarbij volgen de leerlingen de algemene vakken van de richting Wiskunde-Wetenschappen aangevuld met specifieke maritieme vakken. Op die manier worden de leerlingen op een degelijke manier voorbereid op studies aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Om hen ook op de praktijk voor te bereiden, krijgen de leerlingen geregeld de gelegenheid om deel te nemen aan vaarbeurten. Zo stond op 22 maart zelfs een vaart op het programma met het gloednieuwe vaartuig ‘Sirius’ van VLOOT. Het schip zal vanaf april officieel de ‘Zeehond’ gaan vervangen. Het is een multifunctionele sleep- en loodsboot, gebouwd in Frankrijk, met 9 vaste bemanningsleden en die tot 30 passagiers kan onderbrengen.

(foto Maritiem Instituut Mercator: leerlingen van de richting Maritieme Wetenschappen samen met links vooraan Jan Denys, Directeur van het Maritiem Instituut Mercator, en rechts vooraan Berlinda Willaert, Directeur van het KA Centrum)

MIM 220317 website

 

Naar nieuwsoverzicht