HZS Solar team vierde in Monaco!

Na een succesvolle passage in Friesland reisde het HZS Solar Team door naar Monaco. Daar legde de zonneboot beslag op een vierde plaats! Proficiat!

Een regenachtige editie van de Dutch Solar Challenge (2-9 juli) verliep erg goed: de HZS zonneboot eindigde zevende in het eindklassement van de A-klasse.

Alle details en uitslagen via http://www.dutchsolarchallenge.nl/nl/

In het mondaine Monaco was het weer beter dan in Noord-Nederland! Op de Monaco Solar Challenge (14-16 juli), het WK voor zonneboten, legde het HZS Solar Team beslag op de vierde plaats in de A-klasse!

Alle details en uitslagen via  http://www.yacht-club-monaco.mc/en/regattas-events/2016-uk/monaco-solar-boat-challenge/ .

We wensen het HZS team, studenten Brecht Ketelers, Sien Van Oijen en Simon Boits en docenten Jos Noteboom, Marc Sterkens, Willem Maes, Filip Van Gutte en Stefaan Bueken, van harte te feliciteren voor deze prestaties!

PRIJS VOOR 'VOORBEELDTEAM"

Student Brecht Ketelers kijkt tevreden terug op beide wedstrijden. "In Friesland zat het weer echt tegen. Door de zware weersomstandigheden kantelde onze boot in de tweede etappe. Hierdoor konden we een aantal etappes niet meedoen en dat kostte ons plaatsen in het eindklassement."

"Maar in het zonnige Monaco gedijde de zonneboot beter. Zonder mechanische pech konden we alle etappes uitvaren. Met een vierde plaats als resultaat, we hebben er het maximum uitgehaald. Bovendien wonnen we een speciale prijs omdat de organisatie ons een voorbeeldteam vond!", besluit hij.

(foto's Brecht Ketelers)

 

 

Naar nieuwsoverzicht