Good vibes @EDHEC2016

Het was opnieuw een knaleditie van EDHEC! Zowel het zeilteam als het land- en strandteam keerden supertevreden terug van de Franse zeilrace. Ook de resultaten mochten er zijn!

Van 16 april tot 23 april namen studententeams uit heel Europa het in Roscoff tegen elkaar op in de Franse zeilrace Course Croisière EDHEC.

De Hogere Zeevaartschool Antwerpen was voor de tiende keer op rij van de partij. Ze vaardigde maar liefst 21 studenten af, verdeeld over 3 teams: een zeilteam, een landteam en een strandteam.

"Het was opnieuw een prachtige editie van de Course Croisiere EDHEC, waarbij we konden genieten van prachtig weer, een zeer goeie groepssfeer en een perfect georganiseerd evenement", getuigt Simon Muylaert. "Het enige nadeel was de ligging van ons verblijf op een te grote afstand van de haven. De internationale avond was zoals elk jaar een groot succes waarbij onze collega's konden genieten van wafels en enkele gekende biertjes."

"Bij het beachteam werd vol overtuiging gestreden voor een goeie plaats in alle sporten. Zelf voor de beach rugby op een te hard veld werd niet teruggedeinsd. Elke dag gaf het team zich 100%, dit jaar leverde helaas geen finaleplaats op."

"Het landteam deed het ook super. Over rotsen, door het water en de modder, op de fiets, met de kano of te voet, keer op keer gaven ze alles. Dit met een verdiende 18de plaats op 82 deelnemers in de ‘découverte’-klasse."

"Het zeilteam ging er dit jaar volledig voor, omdat het voor de meesten onder ons de laatste editie was. Hierin slaagden we overtuigend! In het klassement van de ‘Grand Surprise’-klasse behaalden we een gedeelde 4de plaats en 2de plaats in het 100% studententeamsklassement. Het gevolg hiervan was een welverdiende finaleplaats in de Longtze-klasse. Ook hier stond het team volledig paraat en werd een 2de plaats behaald."

"Bij alle teams heeft het bloed, zweet (en tranen) gekost, maar het was het zeker waard. Graag bedanken we de HZS en HZS STUVO voor de ondersteuning, wij kijken alvast met trots terug!"

(foto's HZS)

 

Naar nieuwsoverzicht