HZS-zonneboot zevende in Monaco

Net als in 2014 nam de zonneboot van de HZS deel aan de Solar1 Monte Carlo Cup. Ditmaal legde het team beslag op de zevende plaats in de A-klasse. Het HZS-team kreeg af te rekenen met technische problemen, waardoor beter doen dan de vierde plaats van 2014 niet lukte.

Toch blikt docent Willem Maes tevreden terug. “De Solar1 Monte Carlo Cup begon veelbelovend voor ons met een probleemloze technische keuring op de eerste dag”, vertelt hij.


“Tijdens de fleet race, een race op zee met 15 ronden van ongeveer 1 zeemijl per ronde, lagen we na 3 ronden op de derde plaats in de A-klasse en vierde overall.  Op dat moment waren we zelfs sneller dan bijna alle topklasse-boten. Spijtig genoeg werd de fleet race na vijf ronden stilgelegd wegens het te slechte weer en de gevaarlijke condities op zee. Later werd de race zelfs volledig geannuleerd omdat meer dan 60 procent van de deelnemers was uitgevallen met technische problemen. Dat betekende dat onze sterke prestatie niet beloond werd met punten.”


“Tijdens de volgende proeven werden we geplaagd door een reeks technische problemen aan onze boot, waarschijnlijk veroorzaakt door de zware omstandigheden tijdens de fleet race. Hierdoor konden we tijdens deze proeven geen enkel deftig resultaat neerzetten.”

“De laatste dag hadden we alle problemen onder controle en hebben we tijdens de speed test toch nog een goede snelheid kunnen neerzetten, goed voor een tweede plaats in onze klasse. Maar spijtig genoeg telde deze proef ook niet mee voor het klassement”, besluit Willem.

We wensen het HZS team – studenten Arne Good en Roel Van Bogaert en docenten Willem Maes, Filip Van Gutte, Stefaan Bueken, Jos Noteboom en Marc Sterkens- te feliciteren met hun prestatie. Volgend jaar meer geluk!

 

Naar nieuwsoverzicht