STCW Nautische Opleiding

De STCW Nautische Opleiding is een modulair gestructureerde opleiding, gericht op maritieme firma’s, die alle competenties omvat die vastgelegd zijn in de STCW Convention & Code (including 2010 Manila Amendments):

  • voor het Operationeel Niveau
    Table A-II/1 Specification of minimum standard of competence for officers in charge of a navigational watch on ships of 500 gross tonnage or more.
  • voor het Management Niveau
    Table A-II/2 Specification of minimum standard of competence for masters and chief mates on ships of 500 gross tonnage or more.


Dit betekent dat de cursist die deze opleiding volgt de nodige certificaten bekomt om een volledige carrière op zee aan te vatten (de opleiding is door de FOD Mobiliteit erkend).
Indien voor het operationeel niveau wordt geopteerd kan men gaan varen tot de positie van 2e officier op alle scheepstypes, indien het management niveau wordt behaald tot 1e officier en kapitein.

De opleiding werd begin 2013 geïntroduceerd. Een maritieme firma maakte hiervan onmiddellijk gebruik om voor een aantal personeelsleden een op maat samengesteld opleidingspakket op te starten.
Afhankelijk van de vooropleiding en het beoogde opleidingsniveau, kan gekozen worden uit 43 modules van in totaal 1.100 lesuren in het operationeel niveau en 14 modules van in totaal 286 lesuren in het management niveau.
De timing van de lessen wordt in onderling overleg uitgewerkt.

 

Opleiding STCW Management Niveau

Deze opleiding is modulair gestructureerd en omvat alle competenties van het Management Niveau, vastgelegd in de STCW Convention & Code (including 2010 Manila Amendments).

Doelgroep: personen die reeds het STCW Operationeel Niveau behaald hebben aan een CVO, in een TSO-opleiding of via een andere weg.

Volg onderstaande link voor meer informatie en inschrijvingsprocedures:

STCW Management Niveau

 

Contact

Bie Van Deun
Coördinator Beroepsopleidingen
tel. 03-205 64 35
training@hzs.be